16 March 2007

Tontonfilem Versi Baharu



Setelah laungan azan dibuat, blog ini dengan rasminya, tercipta.
Tunggu untuk kemasukan entri seterusnya.

Filem yang akan diperkatakan:
Pan's Labyrinth

The Queen

Detik Terakhir

300

Terowong Casablanca

fadz-

14 comments:

saharil said...

hey fadz, good luck transferring all the datas! tip: you can copy all text to google documents, dan publish dari situ sj.. (boleh link kan google documents ke blogger)

p/s masa review 300, sebut sekali pasal Iran lah..

Edd Vedder said...

shite.. dh lama tak masuk. Sekali dh pindah rumah la. Slamat dtg ke kampung Blogger Fadz..hehe.

Cat rumah kaler cantik2 sket.. Biar nampak ceria dan tak dull. :)

P/S: Aku dh lama nak wat review Detik Terakhir. Tapi x kesampaian. Ko ada yg censored version atau tak? VCD aku versi yg dah dipotong.
Looking forward to ur review.

fadz said...

saharil, camne kau tahu aku akan tulis, ceh, aku tak nak tulis la, begok!

Edd, itu lah fasal..! tapi kau rasa dull ke? alah, aku dah malas nak uabh,a ku dah suka cam ni dah, lantaklah..

Nickxandar said...

Fadz ... welcome to blogspot !!!

Tgh tunggu your notes untuk 300. Dalam kepala ni terpikir macam mana Fadz akan kaitkan 300 dengan situasi Timur Tengah :)

Personally, I feel that 300 is just eye candy and less parallels are made the easier to enjoy it. Strip down the CGI and the story is pretty cut and dry. Tapi tu cuma pandangan aku yang tak seberapa.

Anywho .. welcome to blogspot. As a new blog warming gift, aku ada extra copy of "Hellbent" DVD for you if you want it. Ping me macam mana nak pass it to you.

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Saja nak melawat rumah baru.

Ini antara blog yang masih buat link to my now-defunct blog. Dah almost dua tahun... mengharapkan ia dibuka semula ke?

How is your brother anyway?

Anak Alam

fadz said...

nik, "ping"..huhuhuhahahaha, btw, maybe aku malas lah nak ulas 300, engkau macam menunggu lak, and ive just watch a real damn good movie called C.R.A.Z.Y., gila babeng best..ada style...sebuah filem yg satu hari mmg status cult classic.

anak alam, my bro..entah bang chor tu...da lama tak dgr khabar berita..btw, hows perak? ari tu saya gi majlis di pondok N9 dgn seorang kwn, Tn hj Saghir ada, walaupun berkerusi roda...respeklah..

abdullahjones said...

selamat datang ke blogspot fadz.

ajami said...

eee! layout kureng chantek! tukau yg kaler2 mcm spiral!.. cepattt!

p/s: aku tgh bergigih-gigih abiskan jian!.. and btw skrip JP tuh kompom banned dgn lpf! nnti aku tanya osman ali kot2 dia nak wat vcd haram underground!.. *matilah 'bukak api' pt.2 katanyaa.. huhu!

fadz said...

abdullah yahya, terima kasih..

ajami, i dont think i wanna change the layout, bukankah nanti semua data akan hilang? i kind of like it this way..plain, ugly and boring, like me..

yasmin said...

fadz, i like the layout BECAUsE it's clean and simple. i guess it's a personal preference, as you can see, even the storyteller is simple and no kerawang.

Anonymous said...

Did he? I visited him on Friday of that week. Then went to see Prof al-Attas that night. I spent the weekend at Syeikh Nuruddin's majlis. Ada plan nak gi Rembau that day but I arrived at Seremban almost noon already. Since majlis Kg Bongek habis 2pm, tak jadi langsung gi Rembau. Terus ke Kuala Pilah.

Mmg respectlah Ustaz Wan. Masa I was there he was preparing one of his students untuk ganti dia bagi presentation.

Err, btw, macam mana boleh teringat nak sebut pasal Ustaz Wan ni? Curious tul..

Anak Alam

fadz said...

kak min, terima kasih..saya pun begitu:)

anak alam, bukan apa, saya terharu dengan kesanggupan beliau..dulu pernah juga ikut2 adik dan ayah jumpa beliau di rumah beliau dulu, waktu di Bongek tu kira dah lama tak jumpalah baru jumpa.

Ted said...

welkam to blogger. lama2 ok lah tu, mula2 ko komplen sbb dah terbiasa dgn yg lama. nanti2 sebati la

fadz said...

ted, thx:)