31 October 2007

Bakal Menggegar Sejarah Perfileman Malaysia


Apa, korang tak percaya, budak cina ditengah-tengah tu (Kak Min, sori, i forgot this very talented boy's name) akan menjadi tanda yang bakal menggoncang dunia perfileman Malaysia? Tunggu sahaja Muallaf, arahan Yasmin Ahmad yang terbaharu kalau begitu. Aku 'swear' apa yang dilakonkan oleh budak ini, dengan berani, penuh perasaan, dan sekali gus antara babak yang terkuat dan menyentuh dalam filem ini (buat saya, saya bergegar secara emosi sewaktu babak itu) bakal meletakkan sejarah yang tersendiri dalam industri perfileman, dan apa yang akan berlaku untuk perfileman kita buat masa hadapan. Kecil-kecil cili api orang kata. Memang budak ini buktinya.


Gambar: Dari kiri, Ted, Si Budak Hebat, saya.

3 comments:

yasmin said...

salaam, fadz. "budak cina" tu namanya haris bin zakaria. he's my nephew -- my sister's son. yes, i know, mata dia more sepet than mata cina. what to do? nenek i kan jepun.

anyway, i'm glad that scene affected you. me and the rest of the crew pun mengalirkan air mata while we were shooting it.

Amir said...

fadz! my phone crashed. hilang nombor hang. bole sms semula ke nombor sama? :-)

fadz said...

kak min: wow dan double wow..!
Amir, ok.. nanti