09 May 2008

Tercungap Napasku(1961) di Pavilion 3pm Ahad




Aku akan ke Pavilion untuk menonton ini filem, Breathless (A BOUT DE SOUFFLE, tah hape pun maknanya ...), oleh sebab Nazim Masnawi p**** sangat sebab tak nak pinjamkan DVDnya, malah mendapat nasihat Saat supaya lebih baik layan felem ni di pawagam yang lebih puas menontonnya... (aku pernah tonton felem versi Hollywoodnya, lakonan Richard Gere yang sangat erotis sewaktu kecik yang aku tak faham seinci pun, tapi ada satu babak Richard Gere dan aweknya terkekeh-kekeh baca komik sambil paparkan gambar warna komik sungguh vibrant dan keremajaan).


Moh ikut aku, moh!

12 comments:

saat omar said...

oh...kau nak pi kul 3 ka? kul 3 tak sempat ah...

Nazim Masnawi said...

Breathless ni cerita apa, ek? Yang endingnya hero mati kena tembak tu, eh?

maberik said...

my favorite Godard.

saat omar said...

pi ka tgk breathless? syiok kan tgk wyg black n white..aku dah tgk dah tapi dvd scratch tak dapat tgk endingnya...

GAIA said...

Agaknya screen klasik lebih besar dari layar panggung gsc...merasalah tengok gambar stretch selama 15 minit pertama sehigga watak2 nya tampak gemuk pendek...kalo tak kerana mat-mat saleh keluar masuk pergi komen kat staff gsc, agaknya sampai habislah terpaksa tengok begitu....kemudianyya, filem direwind dan diputar kembali...biarpun gambar dah ok, n subtitle tampak, namun bahagian atas masih terlindung...kadang2 kepala org nampak takat dahi je...

Puas hati tengok kat panggung kan Fadz? (eh duit ko tak bayar lagi)

Penjejak Badai said...

salam perkenalan..meh la ke cari-mangsa.blogspot.com.nak request kartun ke, anime ke, games ke..semua ada kat sana.info2 berguna pun banyak..hehe

saat omar said...

Fadzil..hari ni DBP diaorang nak kita punya sinopsis dan pecahan bab kan? camne nak hantar? through email?

coffeeHolic said...

i was there:)

fadz said...

coffeeholic, hang ke budak melayu yang tukar2 tempat dengan minah mat salleh tu?

coffeeHolic said...

fadz- eh?bukanlah:)

Anonymous said...

i was there too.

fadz said...

coffee, habis tu yg mana, mana ada mat melayu lagi, yg dengan awek tu ke? yg banyak ari tu mamat salleh, minah saleh, lelaki cina keras dan lembut (yang menerangkan kenapa filem itu perlu diputar balik). itu je kot.

anon, sapo hang? velekum!