09 October 2008

Pratonton Budak Kelantan

Ironis kan?




Penerbit: Puad Onah Pengarah: Wan Azli Penulis: Wan Azli (Lakon layar) Pelakon: Danny (Buchek) Bienda (Che Nor) Mohd Asrulfaizal (Jaha) Md Eyzendy Libok bong Krew: Pacai (Muzik)Syarikat Penerbit : Grand Brilliance Sdn. Bhd.Kategori : Filem CerekaBahasa : Bahasa Melayu Genre : DramaKlasifikasi : U - Untuk tontonan umum Tarikh Tayangan : 30 Oktober 2008 (diambil dari blog pecah-lubang)

Sinopsis: "Buddy movie" dengan moral (mengikut sinopsis blog pecah lubang.. aku rasa geli-ghairah dengan nama blog tu, seksi betul). Buchek sayang kat Jaha (bukan sayang homo, sayang sedara) dan bila jumpa di tengah KL, Buchek nak tolong Jaha yang keluar dari sekolah budak jahat. Tapi Jaha macam Nas-T, dia "peduli apa" kan? Jaha pulak ghairah tengok Che Nor, awek Buchek. Sementara itu Che Nor tergilakan Buchek sampai bila Buchek buat hero dengan melepaskan Che Nor untuk kawannya, Che Nor tak sanggup. Setakat ni, separa Sanggam dan tragedi Shakespeare. Aku berharap sangat ia berbaloi.

21hb OKTOBER 2008 (SELASA)

13 comments:

Tok Rimau said...

Poyonya costume. baju belang tu tak cinematic langsung. tapi tajuk itu mengancam.

zulazahari said...

Danny X Factor?

Nazim Masnawi said...

What can I say? Best. Poster. Ever.

Edd Vedder said...

budak darjah brapa yg buat poster filem ni? Hideous..

Hope the film is not as bad as the poster (..although Danny X-Factor obviously akan menghancurkan filem ni dgn 'lakonan' over the top tak kena tempat-nya).

fadz said...

i think this movie will add in BMelayu subtitle for audience.

Ajami Hashim said...

bro, baca laa blog pengarahnya, ada citer di seblk tabir! huhu >> Wan Azli Wan Jusoh

Anonymous said...

panas ni. melodi dah kaver blum?

GAIA said...

ye...sangat ironis....cam-cam tahu je tuan tanah nak pindah ke KB

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

ramlyotai.blogspot.com

sungaigolokthailand.blogspot.com

tk kerana promosi kampong otai dek....

Dr Zek said...

this movie doesnt shows kelantanist real life...sorry to say this..

Anything about you're looking.. said...

Tengok dulu baru komen ok! Cuba hayati mesej yg cuba disampaikan. Tp hakikatnya mmg cara hidup anak muda dlm filem ni ada lah nyata & benar wlpn bkn semua berperangai begitu..

ainguzzle said...

yup tgk dulu baru komen. komen tanpa tgk. then komen lepas org len komen tanpa tgk gak. jgn jadi lalang. haha. (apa aku mengarut ni.. hope it makes sense)

Anonymous said...

bila filem animasi gomoman nak kuar plak?