09 March 2009

Akan Datang: Talentime

Kalian di KL tu, memang wajib tonton filem ni ...


26 Mac 2009


Sedikit Ulasan tentang Talentime

13 comments:

amirahsyuhada said...

adakah ia akan sampai dimelaka, harapnya sampailah. Banyak filem tak sampai dimelaka ni. Tapi okay lagilah dari duduk di kelantan kan, alamak ampun ya Fadz.

Nazim Masnawi said...

Best movie EVER!

Sufian said...

Fadz,

Apa cerita manuskrip? Sudah mantap? Sudah boleh diperbincangkan?

[ataupun sudah ada penerbit lain? ngak apa, selagi ia diterbitkan]

Anonymous said...

dosa ke kalau tak tengok filem ni?

semut kecil said...

Dijemput hadir ke majlis Retrospektif Sutradara Indonesia; RIRI RIZA yang terkenal dengan filem Laskar Pelangi, Gie, Eliana Eliana etc anjuran Fakulti Teknologi Kreatif & Artistik, UiTM.

Di Pawagam Mini P.Ramlee pada 14 & 15 Mac 2009 (Sabtu & Ahad) dari jam 10 pagi hingga 6.30petang.

Antara acara adalah tayangan 3 buah filem beliau, sessi apresiasi dan bengkel untuk pelajar perfileman.

Jadual acara boleh dirujuk di skrinfilem.blogspot.com

Jadi, moh le ke sana... =) datang, jangan tak datang... =)

Mintak tolong hebahkan sekali pada keluarga, saudara mara, ibu bapa, anak anak, kawan2 etc... =)

fadz said...

semut, katalah bahawa ko saja nak sakitkan hati aku kan? hahah.. takpe, kalian di KL, jgn tak gi! Riri Riza tu!!

anon, tak dosa, ini kan filem..

sufian, tanya bratty(see me write), dia yg tolong, aku tak boleh menyunting di sini, sibuk.

nazim, n u hate wathcmen? serius ke?

amira, saya berharpa ia sampai ke KB, hahahahaha.

Vitamin said...

uish.... lama betul aku nak tunggu ko punye review yang baru ni.

The Wan And Only said...

Yes, movie ni mmg best... :)

Anonymous said...

Saya terus terpaku untuk terus melihat filem ini hingga ke akhirnya. Saya pernah ujibakat talentime di sekolah dahulu malangnya telah disingkirkan oleh panel panel cikgu penilai bakat. Mereka kata ’pitching’ saya lari semasa menyanyikan lagu ”Karma-Carmeleon” (Boy George/ Culture Club) dan lagu Wham! ”Careless Whisper”. Gitar tong bersama baju Melayu dan berketayap juga sering saya lakukan selepas solat di hadapan rumah, kadang kadang ibu marah kerana masih melepak dekat tembok semasa senja. Babak itu menyerupai dalam filem Kak Min itu pada situasi ini. Bila saya kesedihan, masjid atau surau menjadi tempat persinggahan. Memang ada dalam ”Talentime”.

zubin said...

wak belum tonton talentime? kalau dah ditunggu apa lagi?

fadz said...

yes, for the sake of this movie, ill come down to KL to watch it, again..

Nazim Masnawi said...

Yey, malam ni tengok Talentime!!

rOzzana said...

yeah this movieee is goood 5 stars for it.... waiting for it to be realese in singapore turn... though i have watched it in KL malaysia 2 days after it has been release...highly recoommend to alll....