06 January 2010

Akan Datang: Merantau(2009)


Yeay, MERANTAU akan masuk ke pawagam bermula esok,
7 Januari 2010,
definitely worth watching..
tapi masa aku kat festival filem Yogya, aku sedar ada dua babak yang dipotong
daripada yang diedar secara antarabangsa (yang di sini), berkenaan babak perhubungan Yuda dan budak kecil, dan babak Yuda dalam adegan ala Fight Club. Apa-apapun, filem ini masih menyengat untuk ditonton.
Ulasan aku berkenaan filem ni.

3 comments:

SILZACK KHAIROL said...

best ke movie ni?

Anonymous said...

ya salam...alhamdulillah,movie ni best..terubat rindu lihat aksi silat
di skrin panggung walau bukan orang melayu yg melakonkannya..nak harap orang kita wat citer silat..asyik2 nak harap budget besar baru boleh buat..mana ahli2 silat yg berbakat berlakon pun dah tua2 dah..tapi yang menyampahnya bila teman balik ipoh perak filem merantau x di tayangkan di pawagam2 di sana..nak tgk cerita ni kene pergi merantau ke k.l..

agaknya ada bangsa yg x suka dgn cerita seni silat..diorang takot anak2 muda kita bersemangat selepas tgk movie about silat... kita patot bangga dgn silat kerana ianya milik kita... warisan seni budaya & tanah air kita...dah x ramai yg mahu belajar & menuntut silat..tapi sebaliknya berbangga dgn rempit di jalanan..rasa kuat sebab boleh pukul orang dgn geng..
bangunlah bangsaku...bangun kembali mempertahankan seni warisan kita...

fadz said...

salam, gi lah tgk, wa cadangkan tgk versi penuh..