03 March 2012

Adnan Sempit 2(2012)



Pendek kata:
Kenapa nak bikin sebuah lagi yang dulunya dah klasik dan kultus?

Kau ingat dunia pemasaran bebas ni bagai lembu betina bersusu gemuk yang senang kau picit putingnya tanpa cara dan rangka yang betul?

Aku menangis kerana wayang kita yang entah ke mana-mana.

Tolonglah para pembikin, berhenti jadi kapitalis, dan duduk berfikir untuk anak bangsa seketika.

Inilah kali terakhir aku tonton filem romcom Melayu sebegini.

Titik.

6 comments:

Anonymous said...

Teruk sangat kah? Track record Ismail Bob Hashim setakat ni masih baik.

Tapi lepas baca 'review' ni, wow, macam tak berbaloi je nak pergi panggung.

fadz said...

sgt mengecewakan.

Sastraboy Suhadi said...

Sangat, kan? Haha.

jiman joekid said...

yang kedua ni kalau x buat pun tak ape, takde ape sbnrnya yg nak diceritakan..lebih kpd mengarut & terlalu dibuat-buat.

Anonymous said...

Taksub sgt dgn jiwa seni bukan 1masalah, tp menghormati pandangan masyarakat lebih penting.... Adakah masyarakat majoriti setuju dengan apa yang awak cakap? Show me what can u give to them n do they accept it?

fadz said...

bukan masyarakat majoriti pun, yg kebanyakan pegi tonton Adnan Sempit2 tu BUKAN masyarakat majoriti. TOLONGLAH weh!