17 June 2012

Siri Seram: Waris sambungan Kekasihku Seru

Tiada kata-kata yang boleh aku ungkapkan ... untuk seorang peminat besar siri seram ini, huhu. Episod satunya sudah berkumandang (boleh ditonton di tonton.com.my) dan wah, begitu mengancam (kali ini, Mira dan Kabir mengambil masa sedikit, tidak selaju tempo siri pertama, mungkin fasal pasca Nur Kasih yang banyak bermain lanskap luas dan still camera ala Twin Peaks.)Mengisahkan Rashad dan Marisa  yang hidup tenang selama 10 tahun bersama anak mereka Amar.Namun dia turut bersedih di atas kehilangan anak kembarnya yang meninggal dunia ketika kelahiran.

Satu hari Rashad & Marisa telah membawa anak mereka, Amar bercuti di Terengganu. Dalam perjalanan, mereka telah terserempak dengan sebuah upacara pengebumian di mana seorang wanita telah dibunuh dengan kejam dan telah meninggalkan seorang anak perempuan kecil bernama Sarah.
Pada hari yang sama, Amar yang sedang bermain di tepi pantai telah hilang dari penglihatan mereka. Selepas dijumpai, Amar terkena sawan dan doktor mengesahkan Amar normal selepas melakukan pelbagai ujian. Sejak itu Amar telah berubah sikap dan menjadi murung serta mudah marah. Buntu melihat keadaan anak mereka, Rashad dan Marisa membawa Amar berjumpa Mas Suri (ibu kpd Marisa).
Mas Suri bimbang Waris akan kembali ,oleh itu dia menyembunyikan anak kembar Marisa yang dijaga oleh Rokiah. Marisa sangat terkejut dan marah akan ibunya. Dia tidak menyangka ibunya sanggup berbuat demikian. Mas Suri memohon maaf dan dia melakukannya untuk melindungi cucu-cucunya.
Amar menjadi sasaran baru Waris kerana Mas Ayu yang sedang lemah dan nazak. Dia perlukan badan baru untuk berkuasa semula. Marisa kini menjejaki anak perempuannya Sarah yang dijaga oleh Fariz dan Aida.
Tanpa disedari Sarah yang tinggal bersama Aida dipengaruhi dengan oleh kuasa jahat yang mampu mengugat keluarga barunya
Sempatkah Marisa dan Mas Ayu menjejaki Sarah sebelum Waris?Berjayakah Mas Ayu membebaskan keturunannya dari cengkaman Waris?

1 comment:

Anak Pak Muin said...

pembetulan, tajuk die "kekasihku seru"..hehe